Tuesday 4 August 2009

Hotel Continental i Oslo

Oslo saknar tyvärr riktigt bra hotell som kan tävla i internationell klass. Mitt favorit hotell är dock Continental. Personalen är fantastiskt vänlig för att vara i Norge och Teater Kafeen är en bit kulturarv värt att besöka, inte för maten dock, men absolut för ambiansen. Vill man ha en fine dining upplevelse går man en trappa upp till Annen etage och njuter av en helt annan omgivning med modern konst och fantastisk innovativ gourmet mat. Frukosten kan man hoppa över, varken frukostmatsalen eller maten är speciellt upplyftande. Ett plus för den väldigt vänliga frukostvärdinnan som inte bara är otroligt söt med sitt indiska påbrå, men även hjärtligt tillmötesgående. Dom har inte soyamjölk och tyvärr lyckas dom inte som på sitt "kusin hotell" D'angleterre i Köpenhamn skicka en Nisse till lokala mataffären för att köpa det. Ett till litet minus alltså.

Av rummen är ca 60% nyrenoverade och resterande renoveras löpande. Försök få ett stort deluxe rum i hörnet mot väster med havsutsikt, ljuset genom de stora fönstren är underbart. Tyvärr är det väldigt mycket störande ljud från gatan på nätterna så att öppna fönstren är inte att tänka på, men hotellet rustar upp innergården till en grön oas i atrium stil så jag gissar att sommartid kan de rummen som vetter innåt vara värda att ta om man vill sova med fönstret öppet.

Vad som tilltalar mig mest är kanske ändå att hotellet drivs i fjärde generationen av kvinnor från samma släkt och hör inte till någon kedja. Dom är en del av Leading Hotels of the World kedjan vilket ger små detaljer som tex Molton & Brown produkter i badrummet. Släkten som äger Continental är dessutom stora konstmecenater vilket syns tydligt på väggarna i de olika rummen var unga norska konstnärer fått chansen att exibitionera sina verk. I Lobby baren hänger en av de största privata Munch kollektionerna för allmänheten att njuta av. Som kuriosa story så hörde jag att två av tavlorna hade stulits för några år sedan. Mitt på ljusa dagen. Tänk er vilken fräckhet konsttjuvar idag uppvisar. Men som min väninna brukar säga; good things come to good people and bad things come to bad people. Tavlorna var replikor och inte värda mer än ramarna dom hängde i. Originalen finns i tryggt förvar, var detta är kan jag inte förtälja!

Hoppas vi ses i Lobby baren på Continental någon gång. Henri Blin Champagnen är prisvärd men inte fantastisk. Du får dock Dom Perignon per glas. Ett stort plus för den gesten!



-- Post From My iPhone

No comments:

Post a Comment