Wednesday 5 August 2009

"til you get eaten by a polar bear"

Sitter på Continental och minns ett tidigare besök här i Juli. När jag anländer till hotellet en kall julidag så förundras jag över att vad som ser ut som hela städpersonalen sitter på terassen utanför Teater Kafeen. Jaha, trevlig personal senlunch tänker jag. Sen ser jag delar av management tala i telefon, fyra brandbilar står med alla lampor blinkande runt hörnet och i dörren står polis och artigt dirrigerar bort amerikanska turister som vill in till sina rum. Det har tydligen brunnit i köket. Ingen fara, men lite dramatiskt.

Jag sätter mig på terassen vid ingången och blir snabbt vän med ett amerikanskt par som skall resa vidare upp till Svalbaard och titta på isbjörnar. Dom är ca 80 och mittiallt förstår jag att livet verkligen precis bara börjat. Man kan njuta av resor och äventyr ända fram till sista dagarna, eller "til you get eaten by a polar bear" som Sharon, amerikanskan född anno 1930, meddelade med en släpig South Carolina accent.

Det får bli ett nytt citat att lägga till listan av bra motton i livet. Tack vare de duktiga (och snygga) norska brandmännens minutiösa och tidskrävande säkrande av byggnaden fick jag tillfälle att lära mig det.

Vårt Oslokontor är dessutom specialister på resor till Svaalbard. Tala med Therese, hon kommer att hjälpa er. Tel +46 23 33 22 00







-- Post From My iPhone

No comments:

Post a Comment